Ротари клуб Пловдив и БЧК организират събитието, част от инициативата "Да запазим децата на пътя"

За първи път в Пловдив ще се състои образователен концерт "Детска усмивка", който е част от инициативата "Да запазим децата на пътя". На него ще присъстват 450 деца от десет детски градини в Пловдив. Събитието се организира от Български червен кръст-Пловдив и „Ротари клуб”-Пловдив. То ще се състои от 10,30 часа на 3 октомври в зала „България” в Конгресния център на Международен панаир-Пловдив.

„Основната цел е да бъдат създадени трайни умения у децата за отговорно поддържане и опазване здравето и живота при критични ситуации, формиране на положителна нагласа към обучението, осъзнаване на здравето като ценност и снишаване на агресивното поведение от страна на подрастващите. Всичко това може да бъде постигнато посредством положителните емоции, породени от музиката, вярват организаторите”, обясни президентът на Ротари клуб-Пловдив Елена Кристиано.

В подкрепа на европейската инициатива се е обявил и музикалният педагог, пианист и композитор Росалин Наков. Той създава песни, посветени на безопасността на децата на пътя.

„Интерактивният подход на обучение чрез изкуство е в съответствие с Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата на Република България. Този тип обучение става все по-актуален в Европа, защото чрез изразните средства на музиката и театъра, под формата на игра, децата овладяват много лесно и бързо, почти неусетно, предложения образователен материал”, заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Образователният концерт се осъществява със съдействието на дирекцията на МВР в града, в лицето на директора Йордан Рогачев и Регионално управление образование-Пловдив в лицето на началника Иванка Киркова.

Сценарият на концерта включва специално създадени по темата песни и образователни и забавни игри. Текстовете и музиката на песните са съобразени с учебната програма и възрастта на децата. Подтемите на събитието са здравословно хранене и здравословен начин на живот при децата и опазване на природата и екологично възпитание. Предвиждат се активно участие на децата от публиката, разучаване на песен, състезателни игри и други дейности.

С това събитие ще бъде дадено начало на партньорската година на „Ротари клуб”-Пловдив и БЧК-Пловдив. Двете организации имат няколко съвместни проекта, като следващите ще бъдат насочени към пациентите в МБАЛ “Св. Пантелеймон”. Годината ще продължи с кампаниите за кръводаряване и кампанията “Купи и дари”, които са подкрепени от младежката организация “Ротаракт” и младежката организация на БЧК. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…