Класическата оперета Хубавата Елена от Жак Офенбах ще бъде представена на откритата сцена на Летен театър - Бунарджика на 31 май от 21 часа. В комичния оперетен спектакъл на Държавна опера Варна ще се насладим на пищно зрелище, драматична игра, оперно пеене и танц. На фона на ефектен декор и преобразени в антични костюми, талантливите солисти, хор, балет и оркестър ще разкажат на пловдивската публика една мелодична, изящна и хумористична история.

Хубавата Елена“ е втората оперета в творчеството на основоположника на този жанр Жак Офенбах. Още с премиерата си през 1864 г. тя завладява сърцата на парижани и достига рекордните 700 последователни представления. Оттогава досега не спира да умножава славата на своя създател в цял свят. „В „Хубавата Елена“ Офенбах не се интересува от античния свят, а само ползва маската на античните герои, за да разобличи с хумор и ирония поведението на известни свои съвременници.

В ролята на Хубавата Елена ще видим излючително талантливата и красива оперна дива Илина Михайлова. Тя е единствената певица, която легендата Хосе Карерас покани за бенефисния си концерт в София и Атина през 2019 година.

Символът на съвременната българска оперета Алексаднър Мутафчийски ще ни накара да се усмихваме и забавляваме, превъплатен в  образа на Менелай. Пламен Райков ще влезе в ролята на преластителя Парис,  а в силата на предсказанията ще ни убеди Велин Михайлов в образа на жреца Калхас.

Постановката на Държавна опера Варна е на доайена на оперетното изкуство проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф - Иван Токаджиев, автор на костюмите е Ана-Мария Токаджиева. Диригент на спектакъла ще бъде Стефан Бояджиев.

На 31 май комичната оперета Хубавата Елена ще остави незабравим спомен в сърцата на публиката в Летен театър – Бунарджика. Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Eventim. Цените са от 15 до 25 лв.

 

«ХУБАВАТА ЕЛЕНА»


Оперета от Жак Офенбах
Режисьор Светозар Донев
Диригент Стефан Бояджиев

Хореограф Анна Донева

Сценограф Иван Токаджиев

Костюмограф Анна - Мария Токаджиева

Диригент на хора Цветан Крумов

Действащи лица и изпълнители:
МЕНЕЛАЙ – Александър Мутафчийски
ПАРИС – Пламен Райков
ЕЛЕНА – Илина Михайлова
КАЛХАС – Велин Михайлов

С участието на солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Варна.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…