От 9- тия Националния фестивал с Международно участие  „15 лалета“, вдъхновен от песните на голямата българска певица Мими Иванова, която е родена в Хисаря, нашите изпълнители се върнаха с куп награди. Освен Мими Иванова в журито участваха Развигор Попов, Владо Димов – преподавател в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” , Надя Тончева – преподавател по джаз в Музикалното училище в  Стара Загора, Петър Алексиев – млад и много перспективен композитор и аранжор. 

 

Конкурсът се проведе на 16 и 17 т.м. на 2 етапа, първият от които - онлайн. От него бе направена селекция само на класиралите се 1-во, 2-ро и 3-то място.

 

Общо 11 солисти и две вокални групи от „Арт Войс Център“, с музикален педагог и ръководител Руми Иванова се класираха за финалния кръг, който се проведе на живо на Летния театър в Хисаря.

 

Нашите таланти мериха сили с над 100 деца и младежи от най- добрите вокални школи от цяла България.

 

Равносметката е повече от отлична!

 

2 „Големи награди“ на групата за Елизабет Кирова на 8 г. и Мария - Стефани Чолакова на 13 г. Те получиха купа и парична награда.

 

4 златни медала за Катерина Кънева на 5г., Виктория Илиева на 11г. , Виктория Димова на 14г., Тодор Борисов – на 15г.

 

Останалите пловдивски участници се завърнаха със сребърни медали, а двете вокални групи спечелиха съответно 1-во и 2-ро място.

 

Съвсем закономерно след такива резултати за „Най- добър вокален педагог“ на конкурса бе обявена Руми Иванова. Тя получи плакет, парична награда и ваучер за уикенд за двама в СПА хотел в Хисаря.

 

С това бе поставен и края на дългия и богат творчески сезон за талантите на „Арт Войс Център“ и началото на една заслужена ваканция.

 

Новият сезон ще започне още в средата на август с първите участия в конкурси по Черноморието, както и с организирания от „Арт Войс Център“ фестивал „Ноти по пясъка“ Приморско 26-29.08.2021г.  

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…