След дългото затишие в пандемичната ситуация, Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ви кани да се потопите в удивителния свят на българските традиции! В навечерието на Деня на Независимостта, на 20 септември, понеделник, от 20.30 часа сцената на Античния театър в Пловдив ще бъде завладяна от „Обичаите на България“ - една отдавна замислена творческа идея, осъществена по неправен досега начин.

 

В спектакъла хореографът Христо Димитров, вече в ролята на разказвач, и прекрасните танцьори от прочутия му ансамбъл представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете. Удивителни истории, уникални костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография ще оживеят в старинни обичаи от различни кътчета на Родината ни.

 

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Пловдивската публика е сред първите, които ще съпреживеят новата постановка на „Българе“.  

 

Представлението ще се състои при спазване на всички изисквани противоепидемични мерки. Носенето на маски е задължително!

 

20 септември 2021 г., понеделник, Античен театър - Пловдив, 20:30 ч.

 

Билети на цени от 15, 20, 25 и 30 лева на касата в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив, на тел. 0885223552 и в партньорската мрежа на Eventim.bg.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…