"Биг Бенд Пловдив" и „Духов оркестър Пловдив“ ще зарадват пловдивчани и гости на града с безплатни концерти по повод предстоящите празници на сцени, разположени в районите Централен, Западен, Северен и Тракия. Като своеобразен музикален фон, изпълненията им ще звучат и в допълнение на предстоящия Коледен базар на пл. „Централен“, който започва на 17 декември.

 

„С инициативата си, отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив цели да създаде празнично настроение на пловдивчани и да даде възможност на повече хора да се докоснат до прекрасните изпълнения на две от пловдивските музикални емблеми“, коментира заместник-кметът Пламен Панов.

 

 "Биг Бенд Пловдив" е създаден в началото на 2000-та година. Изцяло съставен от професионални музиканти, бендът бързо се превръща в една от музикалните емблеми на Пловдив. Основател, ръководител и диригент на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика - така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. В годините на своята дейност (вече 21), Биг Бенд "Пловдив" е осъществил многобройни концерти из цялата страна. Участник е в джаз фестивали, музикален домакин на тържествени церемонии, неизменен участник във всички значими национални чествания в Пловдив и празнични програми по повод Великденски и Коледни празници, 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 6 септември – Ден на Съединението на България и Празник на Пловдив и други. Това са само част от проявите на Биг Бенда. Репертоарът им е изключително широк – от класически джаз до съвременни латино и поп изпълнения. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България. От няколко години си партнира на сцената и с талантите на "Арт Войс център" с ръководител Руми Иванова.

 

„Духов оркестър Пловдив“, отново с ръководител и диригент Николай Гешев, е носител и продължител на богатите музикални традиции на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична формация за Пловдив в продължение на повече от 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 г. поради липса на средства за издръжка, но през 2007 г. са направени постъпки за възстановяването му и оттогава той отново неизменно радва пловдивчани с богатия си репертоар и прекрасно звучене.

 

Вижте кога и къде са концертите:

 

Концерти „Биг Бенд Пловдив“

 

18.12   пл. „Стефан Стамболов“, начало 16:00 ч.

 

19.12   пл. „Стефан Стамболов“, начало 16:00 ч.

 

20.12.  Район Тракия – „Парк 2019“, начало 18:00 ч.

 

21.12   пл. „Стефан Стамболов“ , начало 17:00 ч.

 

22.12   Район Западен,  до елхата в новия парк, начало 18:00 ч.

 

26.12   пл.„Стефан Стамболов“, начало 12:00 ч.

 

 

Духов оркестър Пловдив

 

17.12   пл. Централен, начало 17:00 ч.

 

18.12   пл. Централен, начало 12:00 ч.

 

19.12   пл. Централен, начало 12:00 ч.

 

23.12   Район Северен до Новотел Пловдив, към Пешеходния мост, начало   17:00 ч.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…