Предстои премиера и в София 

Пловдивският куклено-драматичен театър “Хенд” кани пловдивчани на следващото си представление, записано със „златни букви“ в репертоара на формацията. Това е спектакълът „Животни”, който актьорите определят като абсурдна комедия, за това как да летим с разперени копита. Едно от най-гледаните и забавни представления е създадено от млади актьори от класа на Теди Москов, които се събират около идеята на Ивомир Игнатов – Кени. 

Действието се развива в провинциална психиатрична клиника. За трима пациенти, всеки от които има специфичен проблем, се грижат лекар и медицинска сестра. Денят започва с провеждане на арт терапия. Неволен участник в нея обаче става и майстор-бояджия. Лекари и пациенти поемат заедно на приказно пътешествие с подръчни материали. Ситуация след ситуация въображаемият свят взима превес. "Ситуациите се сменят в бързо темпо и границата между реалност и фантазия се стопява. Създават се комедийни ситуации, историята се развива неочаквано, всички се превъплъщават в различни забавни персонажи“, разказва режисьорът.

В шеметното препускане във фантастичната история всеки един претърпява промяна. От сухар докторът се превръща в забавен импровизатор, способен на чудеса. Медицинската сестра добива смелост и самочувствие - от помощник се превръща в лидер. Грубоватият бояджия става чувствителен и човечен. Когато се връщат в реалността, се оказва, че експериментът е помогнал на всички да се справят с проблемите си.

„Животни“ може да гледате на 24 февруари в 19 часа в залата на Театър “Хенд“. (Намира се в двора на частно училище Дружба на бул. „Руски” №18  ). Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място в салона на театър „Хенд“.

Постановката "Животни“ съвсем скоро ще има своята премиера в София. Тя ще бъде играна за първи път в Théatro на 26 февруари.

 Ето и творческият екип, създал „Животни“:

Концепция – Ивомир Игнатов- Кени

Режисьор – Ивомир Игнатов- Кени

сценография, костюми, музикална среда - „Животните“

Продуцент:  Ивомир Игнатов – Кени, фондация “Ред Ноус”, театър “Хенд”

Актьори: д-р Стоян Панчев ( Стопанката) – Любомир Василев

сестра Милка Добромирова ( Стопанинъ) – Радослава Донева

Стоил ( Петелът) – Здравка Христозова

Стърчил Марков ( Магарето) – Никола Манолевски

Коцето ( Котката ) - Марин Несторов

 

Люси ( Кучката) – Цветелина Маркова.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…