За пореден 12-ти път, екипът на платформата „Камерна Сцена Пловдив“ заявява намерения за безкомпромисно силен сезон в рамките на годината с фокус върху млади, талантливи и вече доказали се артисти на европейската джаз сцена. След успешния единадесети сезон през изминалата 2021 г,. посветен на новите проекти на български джаз изпълнители, днес организаторите отправят поглед към музиката на Европа.

Проекти от Швеция, Полша, Словакия, Румъния, Германия и Гърция, са само част от потвърдилите участие в платформата за предстоящия сезон. Ще видим и чуем: Matthias Schwengler, Jiří Kotača, Alf Carlsson, Lakis Tzimkas, Kostas Maginas.

Ето и датите на концертите:

Alf Carlsson – 16 юни

Kostas Maginas – 15 юли

Jiří Kotača QUARTET -  28 юли

Arpi Alto – 8 август

Matthias Schwengler QUARTET – 9 август

Lakis Tzimkas – 3 септември

Наред с тях се нареждат имената и на българските артисти, като Антони Дончев, Росен Захариев, Васил Спасов и много други.

Организаторите остават верни на мисията си за търсене и утвърждаване на нови алтернативни пространства за култура в Пловдив, като основното от тях през годината ще бъде сцената на Culture Hotspot Milcho Leviev – къща „Иван Черноземски“ в Стария град. След приятелски протегнатата ръка от сдружение „Бизнесът за Пловдив“, двете организации са изправени пред предизвикателството да превърнат локацията в една от горещите културни точки на Пловдив.

Проектът „Камерна Сцена Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.

Текущи новини можете да следите на фейсбук страницата на Culture Hotspot Milcho Leviev – къща „Иван Черноземски“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…