През 1982 година Международният танцов комитет на Международния театрален институт (ITI) избира 29 април за Ден на танца/балета. Датата, разбира се, е символична – всяка година на 29 април се празнува и рождението на великия френски реформатор на танца Жан-Жорж Новер (1727-1810), смятан за баща на балета, а светът отдава своята почит към това възвишено изкуство.

Днес в магията на това красиво изкуство ще ни потопи екипът на Държавна опера - Пловдив с премиерния спектaкъл "ОПЕРА DIVA" - спектакъл-симбиоза, в който оперни и балетни солисти си партнират, за да представят съдбата на знакови оперни героини през погледа на хореографа Мариана Крънчева. 

„ОПЕРА DIVA“ обединява четири от най-популярните опери създавани някога - "Норма", "Тоска", "Травиата" и "Мадам Бътерфлай". В най-красивите арии се преплитат драматичните съдби на героините и обединяващото ги общо препускане към пропастта на обречената любов.

Диригент - Лучано Ди Мартино, участват: Балет, Солисти, Хор и Оркестър на Опера Пловдив.

 

134 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…