Дни на отворени врати организират от катедра „Естетическо възпитание“ на   Педагогически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Инициативата е за всички, които се интересуват от сценични изкуства и искат да се запознаят с изискванията за кандидатстване, обучение и реализация след завършване на специалността „Актьорство за драматичен театър“, съобщиха от факултета. Организаторите допълват, че програмата е богата и очаква интересни срещи, ателиета и театрален маратон.

Дните на отворените врати се организират на 19 юни 2023 г. от 10.00 до 17.30 ч. с Театрален маратон на клас „ГЕРОИТЕ“ (3 курс) специалист „Актьорство за драматичен театър“ в Учебен театър – Ректорат. Те ще представят „Жененият любовник“ – френски средновековен фарс, „Щастливи дни“ от Самюел Бекет, „Само дом, легло и църква“ от Дарио Фо и Франка Раме, и „Извънредно положение“ от Камен Донев. Маратонът предвижда и среща от 16:00 часа с проф. д-р Александър Илиев - ръководител на клас „ГЕРОИТЕ“ (3 курс), специалист „Актьорство за драматичен театър“.

През втория ден от програмата - 20 юни 2023 г., от 12.00 часа в Учебен театър – Нова сграда ще се проведе информационна среща с председателя на комисията по приемния изпит за специалист „Актьорство за драматичен театър“ – доц. д-р Валерий Пърликов. Час по-късно, отново там, ще бъде представено Ателие „Спонтанна креативност“ – изследователска лаборатория към специалност „Актьорство за драматичен театър“ на Пловдивския университет.

15 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…