Пловдивският театър се завръща след дълга творческа пауза заради пандемията от коронавирус. Днес, в Храма на Мелпомена, останал затворен за поклонници близо половин година, се състоя дългоочаквана пресконференция, на която директорът на културната институция Кръстю Кръстев, драматургът Александър Секулов и режисьорът Диана Добрева обявиха началото на новия сезон. Също днес започват репетициите на спектакъла „Закуска в Тифани” по великият роман на Труман Капоти, под режисурата на Добрева.

 

„Започваме един особен сезон, в едно особено време. С него се отправяме и към една светла годишнина- 140 години български и пловдивски театър. Трябва да правим изчисления в стъпките си, за да тръгне сезона. Трябва да се опитаме да се изолираме от много събития около нас. Сигурен съм, че ще е добър сезон за нашия театър. През октомври започваме с премиера на „Майстори” по Рачо Стоянов, на режисьора Асен Шопов, който е в етап на предпремиера след репетициите в началото на лятото. В края на ноември е предвидена премиерата на „Закуска в Тифани”. Започваме да репетираме и две камерни заглавия. По обясними причини все още не сме направили програмата за сезона в детайл, но скоро ще я представим”, обясни Кръстю Кръстев.

 

„Публиката трябва да е спокойна и сигурна за себе си. Очаква ме я”, каза още директорът на театъра.

 

Очаквайте подробности за старта на репетиционния процес на „Закуска в Тифани”

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…