Трима великолепни актьори влизат в главните роли в спектакъла „Тютюн“ – „един спектакъл като нож, опрян в гърлото“

Трима великолепни актьори - Диана Димитрова, със статут на звезда от тв сериала „Откраднат живот“, както и от сериала „Лъжите в нас“, който се излъчва в момента, Калин Врачански и Стоян Радев, са в главните роли в спектакъла „Тютюн“ на Варненския театър, който пловдивчани ще могат да видят на 10 април 2022 г. от 19.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Те са Ирина, Борис Морев и Фон Гайер – харизматичните герои на Димитър Димов, пламтящите страни на унищожителен любовен триъгълник от романа „Тютюн“ и света на „Никотиана“.

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ в своя 101-ви творчески сезон (2021-2022) гостува под тепетата с една от най-добрите си постановки. Първа театрална постановка на романа „Тютюн“ от Димитър Димов – любим на поколения българи! За драматизацията Юрий Дачев използва оригиналната, нецензурирана версия на романа, издадена точно преди 71 години. Режисьор е Бина Харалампиева.

„Тютюн“ от Димитър Димов беше един от най-важните акценти в юбилейната програма на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ за неговата 100-годишнина. Днес, 71 години след излизането на романа и 61 години след филма на Никола Корабов и Въло Радев с Невена Коканова и Йордан Матев, „Тютюн“ е спектакъл като нож, опрян в гърлото. Светът е разяден от войната. Хората се борят за власт, пари, доминация над другия. Разтърсващ и чувствен спектакъл за една невъзможна любов. „Тютюн“ е провокация за театъра, за актьорите, за зрителя, и за режисьора Бина Харалампиева. Спектакъл, в който зрителят ще преоткрие много актуални теми, които свързват минало и настояще. Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова и Ванина Цандева, композитор е Асен Аврамов.

В ролите:

Ирина - Диана Димитрова

Борис Морев - Калин Врачански

Стефан Костов - Пламен Димитров

Петър Спиридонов (Татко Пиер) - Свилен Стоянов

Мария - Христина Джурова

Фон Гайер - Стоян Радев

Г-ца Дитрих - Веселина Михалкова

Лихтенфелд - Валентин Митев

Прайбиш - Николай Кенаров

Зара - Александра Майдавска

Бимби - Николай Божков

Павел Морев - Ивайло Иванов

Кристело - Юлияна Чернева.

 

Билетите ще бъдат в продажба на касата на „МаскАрт“ в Дома на културата от 9 март, сряда, на цени - 20, 25 и 30лв.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…