20 спектакъла, изложби, представяне на книги и филми, срещи с творци, пърформанси. Това предлага изключително богатата програма на 26-ото издание на фестивала „Сцена на кръстопът”.

Форумът, който отново ще превърне Пловдив в театралната столица на България през септември, стартира в събота с премиерата на „Вампир” на пловдивския театър. Ще продължи десет дни с най-доброто от театралния афиш в страната, за да завърши на 21 септември с гостуване на Народния театър с „Народът на Вазов” на Диана Добрева, по текста на Александър Секулов.

„Пловдивската публика ще се запознае с всичко важно, което се случва в театралния живот в страната в следващите десет дни. Много добри неща са се случили в последната година и зрителите ще се убедят в това. Мотото на тазгодишното издание е „Мъдростта”, каза на пресконференция в храма на Мелпомена днес директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев.

Освен „Вампир” на режисьора проф. Пламен Марков, Драмата стяга още една премиера в рамките на програмата- моноспектакъла на Красимир Ранков „Старецът и морето”. Режисьор е брат му Веселин Ранков, а драматургичният текст по великия роман на Хемингуей е на Александър Секулов. Премиерата е на 11 септември.

На Сцена на кръстопът за първи път от дълги години ще гостува отново Александър Морфов. Той се завърна в българския театър с режисурата на „Антигона” на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”- Плевен.

Ще видим и новия спектакъл на Веселка Кунчева „Последният човек” по романа на Оруел „1984”.

„Сцена на кръстопът” отваря и път на младите- фестивалът ще посрещне студентите от класа на Теди Москов в ПУ с представлението „Изкуството да оглупееш”, както и класът на Снежина Танковска в НАТФИЗ с „Бесове” .

Специален гост на тазгодишното издание е украинската трупа от Лвов- театър „ОКО”, които на 18 септември ще играят представлението WC в Камерна зала.  

„Много голяма и важна е и съпътстващата програма. На 16 септември в театъра ще има публичен разговор с Александър Секулов, с който стартира създаването на курс по драматургично писане към Драматичен театър- Пловдив. Ще бъде представена и книгата за 75 годишнината на Иван Добчев „Автопортрет в огледалото на сцената”. Знакови студенти на Стефан Данаилов пък ще представят книгата „Стефан Данаилов- колко е лесно да бъдеш обичан”. В програмата е включена и кръгла маса за проблемите и развитието на театралното изкуство, както и театрално-музикален пърформанс по текстове на Димитър Воев”, изброи двигателят на фестивала „Сцена на кръстопът” Ирен Чанкова.

Тя отчете, че интересът към форума от страна на публиката е изключително голям- няколко от спектаклите в голямата зала вече са напълно продадени, а за другите билетите са на изчерпване.

„Театърът е храмът, който скрива различията. Сцената ще ни обедини и това ме прави щастлив”, каза на финал на пресконференцията зам.-кметът по култура Пламен Панов.

 

 

 

 

1 comment

  • Comment Link Morsy Basem    Morsy Basem Сеп 08, 2022

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته حفظنا وارزقنا!

    أود أن أشكر الاتحاد الأوروبي. لإعطائي قرضاً بقيمة 5000 دولار قبل عيد الأضحى. لقد سددت القرض في 03/08/2022. قررت التقدم بطلب للحصول على قرض آخر بقيمة 95000 دولار ؛ أعطتني الشركة أيضًا القرض وأرسلته إلى حسابي ؛ لقد تلقيت القرض للتو في غضون ساعتين ، قررت مشاركة شهادتي هنا لأولئك الذين يحتاجون حقًا إلى قرض عقاري أو قرض شخصي ، يجب الاتصال بهم على EuropeanUnion_loansyndication@outlook.com أو whatsapp: +393509828434 للرد الفوري. هم صادقون وجديرون بالثقة ومحترمون. لا يحتاجون إلى أي رسوم قبل إرسال القرض الخاص بك ، قم بتطبيق القرض الخاص بك معهم.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…