Спектакълът “Одисей” на Драматичен театър-Пловдив спечели две от четирите големи награди на XIX международния фестивал за антична драма "Стоби" във Велес, Северна Македония – за Диана Добрева в категорията за най-добра режисура и за най-добър спектакъл. Преди седмица една от най-мащабните и забележителни театрални творби в България през последните години изправи публиката във Велес на крака в нестихващи аплодисменти.

 

„За Драматичен театър-Пловдив и за мен, като режисьор е огромна чест да получим тези отличия. Благодарим на журито, благодарим на фестивала, благодарим на Велес за тази среща, в която изпитахме радост и любов от срещата с публиката. Вечерта, в която играхме „Одисей” беше изключителна и ме накара да си мисля, че една от големите цели на театъра е да обединява хората”, каза Диана Добрева на церемонията по награждаването.

 

Спектакълът „Одисей“ е разказ за пътя на човека към себе си, срещу себе си, отвъд себе си, който под режисурата на Диана Добрева органично вплита драматургичния текст на Александър Секулов, в който са използвани стихове от Кавафис, Сеферис и Иван Методиев, музиката на Петя Диманова, сценографията и костюмите на Мира Каланова, хореографията на Деян Георгиев, визуализациите на Петко Танчев.

 

Спектакълът е създаден за домакинството на град Пловдив като Европейска столица на културата-2019 година.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…