Драмата и Куклите се завърнаха със статуетки от снощната церемония по връчването на ежегодните награди на Съюза на артистите в България - ИКАР 2023

Двата пловдивски храма на Мелпомена бяха отличени от Съюза на артистите в България на снощната церемония по връчването на ежегодните награди ИКАР 2023, която по традиция се състоя в Международния ден на театъра.

Спектакълът „Невидимият Тонино” на Държавен куклен театър-Пловдив и актрисата от „Солунските съзаклятници” на Драмата Маргита Гошева спечелиха награди. Двамата директори получиха призовете си от министъра на културата Найден Тодоров.

Призът за поддържаща женска роля отиде при актрисата Маргита Гошева за въплъщението ѝ в Ана - кабаретна актриса в пиесата „Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов на Драматичен театър „Николай О. Масалитинов“ – Пловдив.

"У дома имаме един „Икар” - на Иван Бърнев. Лети при земетресения, но никога не му се чупят краката", каза Маргита от сцената на Народния театър. Тя пожела устойчиви полети на колегите си и честити празника на всички.

 

Цялата информация може да видите в Под тепето

140 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…