През 2022 г. се навършиха 10 години от възстановяването на самодейния театър в Асеновград. По този повод екипът на Сдружение „Работилница за мечти” в града, разработи мащабен проект озаглавен „10 ГОДИНИ ТЕАТЪР ЗА ЦЕНИТЕЛИ“, който спечели финансиране по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ на Национален фонд „Култура”.

 

В рамките на проекта Сдружението реализира и ще реализира разнообразни дейности: социално-образователни, изследователски и др. Една от най-очакваните е поставянето, за първи път с професионален режисьор, на нов театрален спектакъл.

 

Изборът на пиеса е „Лунатици“ от Кен Лудвиг, а за режисьор Сдружението покани обичаната, от театралната сцена и телевизионен екран, Здрава Каменова.

 

Спектакълът е динамична комедия, героите са двойка актьори, които някога са били прочути, а в последните години им се налага да играят на провинциални сцени.

 

„Считаме, че посланието на пиесата и функцията на самодейния театър са в една посока: да радва публиката, да я подтиква да мечтае и да съхранява човешките облик и ценности” – споделя Изабела Шопова, ръководител на самодейната трупа.

 

Сдружение „Работилница за мечти” отваря премиерно салона на Военен клуб в Асеновград с пиесата „Лунатици” на 27 април и 13 май. На 27 май комедията предстои да бъде представена в Крумово, а след това и в други селища на Пловдив и региона.

133 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…