За втора поредна година Театър „А`парт“ Пловдив и Театрална Школа Арлекин имат честта да бъдат организатори на II- ри Национален Младежки Театрален Фестивал „Малката Мелпомена“ 2023.

През 2022 г. успешно проведохме Първото издание на Театрален Фестивал „Малката Мелпомена“ с участници от  Пловдив, София, Сливен, Свищов, Пазарджик, Казанлък, Бургас и др. 

През 2023 г. Фестивалът ще се проведе от 09 до 11 Юни 2023 г. 

Национален Младежки Театрален Фестивал „Малката Мелпомена“ Пловдив се провежда всяка година по повод 1 Юни – Международен Ден на Детето. Цел на Фестивала е да осигури възможност на младежки театрални формации да се срещнат с Пловдивската публика, да изградят нови партньорства и размяна на опит, като това ще допринесе за утвърждаване и развитие на този тип театрални школи. Във Фестивала могат да вземат участие Детски и Младежки театрални трупи, школи и формации, както и училища, читалища и други организации.

Връчват се шест награди „Малката Мелпомена“ :

– Награда професионално жури (цялостен спектакъл)

– Награда на младежкото жури (цялостен спектакъл)

– Награда за женска роля

– Награда за мъжка роля

– Награда за най-дълго съществуваща театрална школа 

– Награда за най-скоро създадена театрална школа

II-то издание на Фестивала ще се проведе в три дни 9– 11 Юни 2023 г. /петък, събота и неделя/. Спектаклите на гостуващите театрални школи ще се изиграят в трите фестивални дни във времето от 11.00 часа до 20.00 часа /включително/. Връчването на наградите „Малката Мелпомена“ ще се състои на 11.06.2023 г. (неделя) от 20.30 часа в Залата на Театър „А`парт“ Пловдив, пл. Съединение № 3 с Концерт – Спектакъл.

Вижте програмата на podtepeto.com

 

140 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…