Александра Сърчаджиева и Руслан Мъйнов се събират на една сцена в една от най-популярните френски пиеси.

Комедията „Оскар“ от афиша на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ гостува за първи път в Пловдив на 25 септември от 19:00 часа в Дом на културата.

 

В главните образи влизат Александра Сърчаджиева и Руслан Мъйнов, който прави голямото си завръщане на сцената на Сатирата след 20 години. Останалите роли са поверени на Пламен Великов, Симеон Гълъбов, Маргарита Хлебарова, Анджелика Джамбазова, Лана Гекова, Росица Александрова и Игнат Дълбоков.

 

Любопитна е историята за създаването на текста от актьора Клод Мание. Уморен да чака ролите, които така и не идват, една нощ той сяда и сам си написва пиеса, отговаряща на неговия комедиен талант. Така започва кариерата на първокласен писател, чиито фарсове до ден днешен не слизат от световните сцени и филмовия екран.

 

Пиесата има и своя киноживот – лента с Луи дьо Финес в главната роля и по-нова версия – със Силвестър Сталоун. Дьо Финес участва и в театрална постановка по същия текст. Сега историята отново влиза в театъра, какъвто е първоначалният замисъл на Мание.

 

Режисьорът Венцислав Асенов, който заедно с Борис Христов превежда текста, казва, че това е една от най-абсурдните и непредвидими комедии на ситуацията, а публиката я очаква много смях и искрено забавление.

 

Историята на „Оскар“ започва в една на пръв поглед кротка и спокойна сутрин когато животът на парижкия милионер Бертран Барние коренно се променя. Един след друг на главата му се изсипват амбициозен счетоводител, лъжлива секретарка, самодоволен масажист и самозабравила се прислужница, при това без да броим екстравагантната му съпруга, люшкаща се между депресия и лудост, в комплект с разбунтувала се дъщеря-тийнейджър. За капак на всичко – един позабравен спомен отпреди двадесет и пет години. И къде, по дяволите, е Оскар, който вероятно е баща на детето?

 

Много смях в една по френски елегантна и безумна комедия!

 

Билети за премиерата се продават в мрежите на Ивентим и Грабо, билетен .

 

Спектакълът е част от панорамата „Завеса под звездите“ от Културния календар на Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…