Очаква ни среща с вдъхновяващата Елена Панайотова и нейната книга "Приложен театър. Теории и практика от България до Африка". Организатори на представянето са: Литературен салон Spirt&Spirit, Литературен фестивал Пловдив чете и клуб Петното на Роршах, а модератор ще бъде Ина Иванова.

Освен теоретично изследване на практиките и видовете „приложен театър“ Елена Панайотова споделя своя многогодишен мултикултурен опит.

Книгата представя работата й с деца в рискови социални групи, както в България, така и в Кения, досега им до изкуството, трансформацията, която емпирично постигат в процеса на създаване на театрален спектакъл.

Очаква ни разговор за игровите модели, за работата с маски, за вярата в каузи и театъра.

---

Елена Панайотова е доктор по театрознание и театрално изкуство към Нов български университет.
Преподавател по актьорско майсторство и режисура, и театрална антропология в Нов български университет (1995-2000; 2017-2022), преподавател по театър в Университет за изкуства в Утрехт, Холандия (1999-2013). Гост преподавател в Националния университет в Сан Хосе, Коста Рика (2011). Води обучителни ателиета по театър в Европа и Африка.

Режисьор и фотограф доведоха Африка на Главната – ГАЛЕРИЯ

Съосновател и председател на фондация „Ден Гри“, чрез която от 1999 г. реализира и продуцира над 100 международни театрални проекти. През 2003 г. инициира ежегоден проект „Лятна театрална академия за деца в риск“ в с. Широка лъка, който от 2010 трансформира в международна програма „Артисти за деца“ в Кения и България. Проектите, които ръководи в сферата изкуство и образование, въвличат над 300 артисти и 5000 деца от четири континента. През 2016 г. инициира и ръководи проект „Performance Art for Youth Africa“ (PAYA) в Кения и Танзания, който е сред 8-те от общо 1800 проекти подкрепени от ЮНЕСКО.

Театралният фестивал „Духът на японската кукла“ – уникален шанс за среща с кукления театър на източната култура

Спектаклите на Е. Панайотова са били в селекцията на множество европейски и национални театрални фестивали и форуми(Сърбия, Македония, Унгария, Чехия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Румъния, Германия, Холандия, САЩ, Иран и др.).

Вижте най-красивата любовна история от Древна Персия на „Сцена на кръстопът“

1 comment

 • Comment Link sUSAN bENSON sUSAN bENSON Апр 07, 2024

  Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

  Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми, обезпечени и необезпечени заеми и много други. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447915601531 и получете отговор веднага.

  Заем от надеждна и компетентна компания е това, от което се нуждаете, за да постигнете целта си. Ние сме компания за цялостни финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да удовлетворите всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

  * Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
  * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
  * Бързо директно финансиране - Получете своя заем в рамките на 24 часа след одобрение.
  * Гъвкав лихвен процент от 3%.
  * Висок процент на одобрение
  * Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмична, месечна или годишна за период от 1-30 години.
  * Лесно онлайн приложение.
  * Персонализирани насоки и опит.
  * Без скрити такси

  Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем със заем, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят

  За повече информация относно нашето предложение за заем, любезно ни изпратете вашето искане за заем чрез
  Имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447915601531

  Посредниците/Консултантите/Брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. С пълна увереност, ние ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…