Водещи театри и продуцентски къщи ще представят пред пловдивчани своите най-хитови спектакли за сезона в поредното издание на Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в лятно кино „Орфей“ и Летен театър „Бунарджика“ от юни до септември.

 

Стартът е на 4 юни със сценичния тандем Мария Сапунджиева и Асен Блатечки в комедията „Ревност“. По традиция в панорамата се включва Сатиричният театър – това лято с премиерата за Пловдив „Луди за връзване“ с цяла плеяда комици като Албена Михова, Филип Аврамов и др. на 17 юни и с хитът от 2023 година „Оскар“ с Руслан Мъйнов и Александра Сърчаджиева на 13 септември.

 

През септември Театър Българска Армия ще представи за първи път пред пловдивската публика „Представление и ½“ с участието на цялата си трупа и с превърналия се в легенда с 32 години сценична история спектакъл „Секс, наркотици и рокендрол“ с Ивайло Христов, Дони - Добрин Векилов и Коцето-Калки.

 

Премиери на открита сцена в Пловдив ще имат нашумелите спектакли „Образцов дом N6” с Мая Бежанска и Филип Аврамов, „Моето мъжко момиче“ с Михаил Билалов и отличеният с „Икар“ моноспектакъл на Весела Бабинова „Пистолет в торнадо“.

 

Хитовите комедии, които отдавна са фаворит на публиката – „Чамкория“ и „Това не го казвай“ със Захари Бахаров, както и „Отчаяни съпрузи“ с Бойко Кръстанов, Даниел  Пеев и Явор Бахаров ще се играят на сцената на летен театър „Бунарджика“ поради големия зрителски интерес.

 

Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ ще предложи и със съпътстваща програма от концерти – „В света на Гершуин“ с Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров на 21 юни, „В света на музиката“ с Веско Ешкенази на 23 юни и мюзикъла „Fame” с младите таланти от „Софийски музикален театър“ на 19 юни .

 

Организаторите предвиждат и среща на публиката със звездите преди спектаклите, които ще бъдат обявявани предварително на фейсбук страницата на Aрт-събития „Орфей“, където е публикувана и пълна програма на фестивала.

 

Билети за спектаклите се продават в мрежата на Ивентим, каса МаскАрт и Билетните каси в Пловдив, онлайн на eventim.bg и grabo.bg

 

Театрална панорама на комедиите „Завеса под звездите“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2024 година.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…