Незабравима среща с Маугли и неговите приятели очаква пловдивските малчугани в Дома на културата

 

На 10 ноември, неделя, от 11:30 часа, в Дом на културата „Борис Христов“, пловдивските малчугани ще могат да се потопят в магията на джунглата с най-новото представление на Държавен куклен театър – Сливен – детския спектакъл „Маугли“ по Ръдиард Киплинг.

 

Сценарият е дело на Стефан Белов, режисьор е Бисерка Колевска. Премиерата в Сливен, с която бе открит новия театрален сезон 2024/2025, бе на 15 септември.

 

Това е една забавна история за човешките взаимоотношения с разнообразни и ярки характери, облечени в кожата на животни от джунглата. Езикът е езопов като на басня. И това прави историята забавна и достъпно за децата. Тя е еднакво интересна и поучителна за малки и големи.  Това е история за израстването на едно дете и срещата му с опасния свят, в който живеем. То научава да различава зад суровостта на вълчицата нежна майчина любов, зад веселите маймуни опасно празноглавие, зад външно страшния тигър жалък и страхлив, лесен за побеждаване, враг.

 

Маугли се изпълнява от актьор в жив план, а животните са огромни кукли. Приказката е подходяща за малки и големи от 3 до 103.

 

Билети може да закупите от Билетна каса „МаскАрт“ в Дом на културата „Борис Христов“, всички каси на Ивентим, онлайн в мрежата на Грабо.

 

Телефон за информация и резервация: 0898984338 /0895619181

 

Ето и творческия състав, създал „Маугли“ по Ръдиард Киплинг:

 

Сценарий: Стефан Белов

 

Режисура: Бисерка Колевска

 

Сценография: Наталия Гочева

 

Музика: Сара Чакърова

 

Хореография: Милен Данков

 

Текст на стихове: Цветомира Цонева

 

Участват: Андрей Иванов, Вангел Апостолов, Виктория Иванова, Георги Янев, Миглена Господинова, Росен Иванов, Силвана Петрова, Теодора Попова-Лазарова и Яница Халачева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…