Print this page

 

Кварталът на творческите индустрии е вдъхновение и естествен притегателен център за творци и ценители

В поредицата ни, посветена на Авторите от Капана, ви представяме самобитните творци, художници, дизайнери и занаятчии, които са пръснати в 31 ателиета по павираните улици на арт квартала. Днес сме на гости на Вихра Григорова на ул. „Христо Дюкмеджиев“ 17. Според нас Вихра може би е най-известният сред творците в Капана. Освен майстор на четката, тя е изкусен сладкодумец и слага в малкия си джоб много мастити изкуствоведи.

„Родена съм в центъра на Пловдив, толкова близо до Капана, че винаги ми е бил нещо като съседната махала. Времето от 1971 до 1976 година, когато следвах в Художествената академия, е единствения период, в който не съм живяла в Пловдив.

Живописец съм и съм силно отдадена на пейзажния жанр. Дори връчената ми награда „Пловдив“ за изобразително изкуство /2013 година/ е за изложба под наслов „Пейзажът е жив“.

Капана е част от историята на Пловдив, едно от уникалните места тук, не по-малко значимо от Стария град, останките от римско време и дори живописните хълмове. Капана е вдъхновение и естествен притегателен център за творци и ценители.“

Карта на Авторите от КАПАНА

 

 

АВТОР от КАПАНА 25 – Вихра Григорова   Художник. 

 

Пловдив, КАПАНА, ул. Христо Дюкмеджиев 17. 

 

https://www.facebook.com/vihra.grigorova/

AРТ ДЕКО – Не просто рамки, а последен щрих

Още по темата вижте в Кой кой е в Капана: Авторите на квартала

Image Gallery

1 comment

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…