Туршия и греяна ракия са сред изкушенията от традиционната кухня

Емблематичният базар, който мнозина от нас свързваха с квартал Капана, за втори път се провежда на Малката главна, заключен в района между площад Римски стадион и Халите. Симпатичните шатри бяха поставени още в петъчния ден, но едва днес се изпълниха с пъстри сувенири и колоритни участници. Те ще бъдат на място от днес до края на седмицата (27.12) и за пореден път впечатляват с интересни предложения. Авторски сувенири, подаръци с каузи, томболи с награди, нови плочи и антикварни книги са находките на базара.

На щанда на мармота мистериозна кутия очаква един щастливец, закупил си от неустоимите шоколадови изкушения. Играта се провежда във Фейсбука на бранда и ще продължи до края на базара. Коледна томбола ще намерите и на щанда на Галерия 28, на който може да изпробвате късмета си покрай празниците.

Не липсват и благотворни каузи, като тази на възпитаниците на Езикова гимназия Пловдив, които чрез продажба на ръчно изработени картички подпомагат свой съученик в борбата му с онкологично заболяване. Другият щанд, на който трябва да се спрете, ако искате да направите добро тази Коледа, е този на #ChiliepeppersCause. Целта на дарението е подпомагането ежедневната нужда на деца от бедни семейства, но също така и полагането на усилия в посока на социалната интеграция и личностно развитие на деца в риск.

Ароматни свещи и козметични продукти, авторски бижута и ръчно правени коледни играчки са също сред идеите за подаръци, за които една бърза разходка сред огромното множество посетители, ни подсеща. Закачлив вариант са и вдъхновяващите цитати и надписи, които може да закупите както във вариант с рамка, така и само на хартия или картичка.

Всички фенове на музиката гарантирано ще бъдат във възторг от огромното предлагане на чисто нови винили с различни стилове – от джаз, рок до класически изпълнители. Единственото, от което имате нужда, е търпение да разгледате скритите съкровища, които се крият във всяка отделна касетка.

А за край на базарната разходка предлагаме да се отбиете на щанда на Фабрик, за да се стоплите с греяна ракия и замезите с домашна туршия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…