Пловдив ще бъде разтърсен за пореден път от завладяващите танци на българския фолклор. Днес точно в 19:00 ч. ще започне юбилейният концерт-спектакъл на една от най-изявените местни школи по народни танци – „Луди Млади“ (www.ludimladi.free.bg) с ръководители Петя и Цвятко Маринови. Събитието, което е по случай 5-тия рожден ден на школата, ще се състои в Палата №2 на Международния Панаир.

Във фолклорната феерия ще вземат участие над 170 танцьора с над 200 пищни народни костюма. Очакват ни изпълнения от различни краища на България, които за сетен път ще ни омагьосат със своята красота и неподражаемост. От школата са подготвили хорá и авторски хореографии от Пиринския, Северняшкия, Тракийския и други етнографски региони, които ще бъдат представени от танцьори в най-различни възрасти – от 4 до 64 години!

Заповядайте на 14.06. да се забавляваме заедно, доброто настроение и приятните емоции са гарантирани, обещават организаторите. Билети могат да бъдат закупени от Билетна каса (пред Общината) или в залата на „Школа за народни танци Луди Млади“, която се намира в Палата №4 на Международен Панаир Пловдив (входът откъм р. Марица). Концертът е част от фолклорен танцов проект „Танцувай с Пловдив“, осъществен с подкрепата на Община Пловдив и програма „Пловдив за младите“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…