Информирано несъгласие

18 януари, понеделник

down level – Кръг за публични спорове "Информирано несъгласие": Тема – Лявата публицистика на "dВЕРСИЯ" представена от главния редактор Ивайло Динев, 19:00, вход свободен

Заповядайте да разнищим въпросите - дали лявото е свързано с червеното, дали социалното е свързано с икономическото, дали работническата класа е класа въобще и дали лявото има място в съвремието или трябва да бъде предефинирано.

Кои са dВЕРСИЯ - dВЕРСИЯ е платформа за независима лява публицистика - безплатно тримесечно електронно списание за социални, политически и културни анализи, фотография и непопулярни гледни точки.

dВЕРСИЯ има за цел „да отклони“ инертните изказвания и реакции от познатите до болка медийни дискурси. Създава се от колектив от активисти, студенти, изследователи, журналисти, дизайнери и др. Това е независима общност, която не разчита на помощ от правителства, фондации и меценати. Всичко, което се случва, е плод на доброволния труд и желанието на авторите да се намесят в проблематиката на различни социални, политически и културни реалности. И да разкажат за маргиналните, изключените, невидимите хора, идентичности и визии за живота заедно.

https://www.facebook.com/events/173792309646414/

Spirt & Spirit 

19 януари, вторник

down level - Литературен салон "Spirt & Spirit" представя Кристин Димитрова със сборника Ефирни песни и тайни служби” и книгата с поезия Градината на очакванията и отсрещната врата , 19:00, вход свободен

Какво ли си мислят за нас чужденците? С какво ли сме се прославили пред света? Дали ни знаят като страната на розите, народ с героична история, родината на Орфей, нация техническа или земен рай? Сега-засега не.

В „Ефирни песни и тайни служби” е изследван образът на България, българина и българското на страниците на британската, американската и англоканадската преса през последното десетилетие на социализма и първото десетилетие от демокрацията (1980–2000). Разглеждат се съвпаденията или разминаванията между нашата представа за присъствието ни зад граница и резултатите от това присъствие навън. Установяват се стереотипите в погледа към нас, както и „белите петна” на неотразяването. Издирват се темите, във връзка с които България е най-често коментирана – с какви предварителни очаквания са натоварени те и как тези очаквания еволюират във времето.

От Вазов знаем, че „и ний сме дали нещо на светът”, но дали наистина знаем какво сме дали?

Българска среда в сряда с Никола Николов

20 януари, сряда

Вечер отдадена на българската музика! 20:00 Вход свободен. 

https://www.facebook.com/events/443783315822161/

Малък театър под земята

21 януари,  четвъртък 

Първото четене на сцената на „Малък театър под земята” ще се състои на 21 януари от 19 часа. Входът е 5 лева с чаша коняк. 

Актьорът Добрин Досев от Драматичен театър – Пловдив се изправя срещу три култови персонажа - серийния убиец Чикатило, Старецът от „Старецът и морето” на Хемингуей и гениалния пианист В.П., който може да е и Васил Пармаков, но не сме сигурни.

https://www.facebook.com/events/1000877769951484/

Повече информация за събитията: 

Публични четения от актьори на образци на световната литература – стихове,поеми, романи, драми,есета – е осветена традиция в развитите общества, които градят и бранят по всички възможни начини пиетета към високата словесност. Форматът дава практически безкрайна възможност да бъдат представени съвременни търсения в областта на драмата, които не успяват да стигнат до реализация на сцена. По този начин се поддържа нивото на образованост и информираност за търсенията и експериментите в световния театър.

Публичните театрални четения дават също и възможност на млади театрални актьори да проверяват своите възможности в жив, непосредствен контакт с публика. „Малък театър под земята” ще работисъвместно с класовете по актьорско майсторство на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

„Малък театър под земята” представя своите спектакли на сцената на клуб „Петното на Роршах”, на ръба на Капана, срещу съдебната палата, ул. Йоаким Груев 36.

Пост-културна сцена: 

22 януари, петък

down level – Post-Culture Stage представя Илко Биров, Jamie Mc Donald & Jimmy Dee, 21:00, вход 6 лева

https://www.facebook.com/events/959374950817907/

Blues saloon:

22 януари, петък

up level - BLUES SALOON live & UEFA Champions League с Румен Куртев-Джимара и Христо Минчев, 21:00

https://www.facebook.com/events/1689680781244208/

Музикална селекция: 

22 януари, петък

up level – Skill's Friday night

https://www.facebook.com/events/1523700351255682/

23 януари, събота

up level – Музикална селекция - Crushkoff

https://www.facebook.com/events/1498108727160936/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…