PISA е Програма за международно оценяване на учениците, която възниква в отговор на необходимостта от разработване на индикатори за сравняване на качеството на образованието в отделните държави и оценява функционалната грамотност на учениците в областта на четенето, математиката и природните науки. PISA измерва компетентности, които се приемат като особено важни за самостоятелната обществена реализация и успешната адаптация на младия човек към променящата се реалност.

За резултатите от тези тестове, в зависимост от системите за обучение в различните държави, ще ни разкаже Димитър Гинчев - член на МЕНСА и специалист в системата за ранно детско развитие NTC Learning system.

NTC Bulgaria

Час: 18:00

~~~~~~~~~~~~

Вход: Свободен*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* Клуб Нещото е свободно пространство за споделяне на идеи, умения, опит, вещи. Мястото е некомерсиално и издръжката му зависи единствено от даренията на неговите посетители - всеки според възможностите и желанието си. За да продължи това място да съществува, зависи от всички нас.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…