Издателство Жанет 45 представя РАЗУМЪТ НА СЪНЯ -100 миниатюри и 100 рисунки от Иван Кулеков

Думи за книгата Борис Минков

04 февруари 2016, четвъртък, 18.00 ч.

Студио 1 на Радио Пловдив, ул. Дондуков № 2

http://on.fb.me/1RVdgTv

Сънувам, че

Вземам кухненския нож и си отрязвам

един пръст.

Най-после и аз имам нещо свое.

Останалото ми тяло е ничие.

От „Разумът на съня“

http://www.diaskop-comics.com/article.aspx?id=1583

Разговор с Иван Кулеков в „Денят започва с култура“

http://bnt.bg/part-of-show/razuma-t-na-sa-nya-ot-ivan-kulekov

Интервю на Христина Мирчева за Диаскоп комикс - Diaskop comics

http://www.diaskop-comics.com/article.aspx?id=1580

Роден съм на 28 април 1951г. в с. Хирево. Селото го няма на картата на България по същата причина, поради която България я няма на картата на света – комплекс за малоценност. Затова и целият ми живот преминава в опити за преодоляване на този комплекс: на 16 години публикувах първата си карикатура, завърших българска филология и философия в Софийския университет, говорих 16 години по националното радио, още 17 години се показвах по телевизията, публикувах 6 сатирични книги в България, 2 – в Италия, 1-а в Унгария, превеждаха ме на всички европейски езици (сборникът източноевропейска проза “DESCRIPTION OF A STRUGGLE” беше издаден в Англия и САЩ), написах 10 сценария за анимационни филми (един от тях – “Неделя” (реж. А. Кулев и Н. Тодоров) е в колекцията на Музея за модерно изкуство – Ню Йорк), направих 2 фотоизложби, снимах видеорепортажи от Китайската стена и с. Вълчи дол, покланях се на театрални премиери в Народния,Сатиричния и Младежкия театри, бях кандидат за президент на Република България…

И в резултат на всичко това комплексът ми за малоценност стана още по-голям. Затова където и да ме потърсите – в литературата, театъра, телевизията, в България или в чужбина – мене ме няма.

Още през февруари:

МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ през 2016 започна със среща с проф. Миглена Николчина в ЕГ Пловдив. 

Идеята на Издателство Жанет 45 и Народна библиотека „Иван Вазов“ - Пловдив е да поканят образователни институции (детски градини, училища, университети от Пловдив) да се включат в срещите със съвременни български писатели, художници, преводачи и хора от сферата на културата и изкуствата. Едновременно с това даваме възможност на ученици и учители сами да изберат човека, който желаят да гостува при тях. Организаторите ще се ангажират да „случат“ всяка пожелана среща, ако е възможно. 

Първото събитие през февруари се организира по покана на НУ „Христо Ботев“. На 10 февруари в училището ще гостува Божана Апостолова, която ще разкаже за книжната поредица „Малката Божана“.

Предстои една специална седмица от 22 до 29 февруари, когато в рамките на Младият Пловдив чете всеки ден деца ще могат да се запознаят с писателите, които вече познават от техните книжки. През тази седмица очакваме Петя Кокудева („Питанки“), Виктор Самуилов („Не е честно“), Рая Господинова и Георги Господинов („Сватби на животни и неща“), Румен Иванчев („Играчката на ветровете“), Зорница Христова („Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“, изд. Точица). Домакин на срещите е Народна библиотека „Иван Вазов“.

Персонална покана да гостуват в училище вече получиха Александър Секулов, Благовеста Пугьова, Величка Настрадинова, Йордан Велчев, Тома Марков. Младият Пловдив чете 2016 започва сега и ще продължи до 1 юни, седмица преди началото на Литературен фестивал Пловдив чете 2016, който ще се проведе от 6 до 12 юни 2016.

Поканата е отворена.

За актуална информация за Младият Пловдив чете следете тук , страницата за предстоящи събития (http://books.janet45.com/events) и групата във facebook Пловдив чете.

10.02.2016 от 18.30 ч.

Манол Пейков и Райчо Станев говорят за списание ГРАНТА България и последния брой с тема „Отвъд болестта“

Къде: Пловдив, Artnewscafe, ул. Отец Паисий 38

16.02.2016 от 19 ч.

Разговор с Петър Чухов в Литературен салон „Spirt & Spirit“

Къде: Пловдив, Клуб Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев 36

17.02.2015 от 19 ч.

Литературен шейкър с гост Петър Чухов

Чете от последната си поетична книга „Сбогуване с нарцисизма“

Къде: Асеновград, Бар КоШипрайм, ул. Изложение 2

През февруари 2015 бе първото издание на Литературен Шейкър, който започна с четене на Петър Чухов (първи гост и кръстник на формата) в Асеновград, където в неформална обстановка (Бар КоШипрайм) се говори за литература. За изминалата една година гости бяха Петър Чухов, Ина Иванова, Стоян Терзиев, Петър Краевски, Ирена Иванова/Рене Карабаш, Божана Апостолова, Мария Донева, Манол Пейков и Райчо Станев. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…