Виртуозът ще се представи като солист и диригент на оркестъра на Опера Пловдив

Номинираният за „Грами” Веско Ешкенази, концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам, ще представи като солист и диригент на оркестъра на Опера Пловдив: Атонио Вивалди – Годишните времена и Астор Пиацола – Четирите сезона на Буенос Айрес. Така в една концертна вечер слушателите ще могат да съпоставят двете коренно различни композиторски интерпретации на една и съща тема . Последният концерт за сезона от цикъла "Майстори на цигулковото изкуство" е на 28 април (петък) в Дом на културата от 19 часа.

От 2000 година Веско Ешкенази свири на цигулката „Гуарнери дел Джезу“, предоставена му от фондация на Дойче банк, Амстердам. Самата цигулка е произведена през 1738 г. и е запазена и съхранявана от анонимен дарител с оригиналният си корпус. Малко преди това, през 1999 г., българският виртуоз става концертмайстор на световноизвестния Кралски концертгебау оркестър в Амстердам, в който са дирижирали Едвард Григ, Густав Малер и Вилем Менгелберг. През 2010 е обявен в България за „Музикант на годината”. 

Билети за концерта с Веско Ешкенази се продават на касата на операта в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…