5% от приходите на фестивала ще бъдат инвестирани в поощряването на някои от най-изявените студенти

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ ще събере над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня в последния уикенд на месец ноември – 23, 24 и 25

Любимият фестивал на еликсира на боговете и веселието – „Дефиле на младото вино“, през настоящото си издание тази година подкрепя силно образованието и по-специално това на студенти, обучаващи се в направления на производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост и туризма.

5 % от приходите на фестивала ще бъдат инвестирани в поощряването на някои от най-изявените студенти от специалности винопроизводство, кетъринг  и туризъм от Университета по хранителни технологии – Пловдив. Стимулирането и развитието на младите кадри в образователната система е мисия на Съвет по туризъм. Всяка година студентите участват във фестивала като доброволци. Тяхна задача е да помагат на производителите в презентиране на продуктите, като по този начин се създава тясна връзка между бизнеса и образованието. С радост организаторите признават постигнатите резултати, доказателство за които са студентите, участвали с доброволчески труд на щандовете преди години, а сега ги откриваме отново на същите щандове, но вече част от екипа на фирмите.

Тясно е партньорството на фестивала и с Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство – АМТИИ. Организаторите изказват благодарности на прекрасните танцьори от ансамбъл „Тракия“ за подкрепата във всяко еднo събитие и за доброто настроение, което създават по време на „Дефиле на младото вино“.  Студенти от АМТИИ ще ни зарадват с музикалните си умения и  през седмицата преди дефилето – „Дни на младото вино“. В три от вечерите ще чуете техни изпълнения, съпътствани от интересната програма. която ще бъде обявена съвсем скоро.

Участие във фестивала ще има и от Аграрен университет – Пловдив. Те ще представят вино, което се произвежда именно в базата на университета. Техни студенти ще вземат активно участие на щандовете на производителите.

В събитието се включват и студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Висше Училище по Агробизнес и Развитие на Регионите – ВУАРР. Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Пловдив и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – гр. Пловдив спомагат за популяризирането на събитието като осигуряват брошури за посетителите и ги насочват към обектите на фестивала.

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ ще събере над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня в последния уикенд на месец ноември – 23, 24 и 25.

Събитието се организира от Съветът по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии, висшите учебни заведения и всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино” заема  важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…