Робърт Редфорд за последно като актьор в “Старецът и оръжието” и “Светът е твой” с Изабел Аджани и Венсан Касел днес на Киномания в Пловдив  

Поради огромния интерес – извънредни прожекции на „Всички знаят“ и „Ван Гог: Пред портите на вечността"

За “Старецът и оръжието”, който можете да гледате от 18.30 часа Робърт Редфорд обяви, че това ще бъде последният му филм като актьор. Като такъв очарователното забавно криминале за елегантния банков обирджия Форест Тъкър e идеално попадение за една наистина легендарна кариера, Тъкър от своя страна, също е легенда: приветлив и кротък възрастен мъж, извършил последния си обир на 78-годишна възраст, увенчавайки кариера, превърнала го в един от най-скандалните банкови обирджии от миналия век. А това, че е и един от най-великите бегълци от затвори – измъквал се е успешно 18 пъти, плюс други 12 провала – добавя още блясък към неустоимата му личност. Редфорд залага на цялото си очарование, за да разкаже история за изпечен престъпник, когото дори полицията признава като изтънчен джентълмен с неподражаем стил. Незаслужено забравената носителка на „Оскар” Сиси Спейсик също е в стихията си като последният обект на любовен интерес за Тъкър, а Кейси Афлек играе полицаят, зарекъл се да го вкара зад решетките.

В 20.45 часа Киномания продължава с френската екшън-комедия “Светът е твой” с Изабел Аджани и Венсан Касел. Франсоа иска да бъде наркодилър. Надява се да оцелее достатъчно дълго, за да спести и да стане търговец на любимите си близалки. Но тъкмо преди да подпише мечтания договор разбира, че майка му Дани – непоправима комарджийка и от време на време клептоманка, е изхарчила всичките му спестявания. Франсоа е принуден да направи „една последна сделка”, за да заработи нужните му пари. Една доста странна банда – състояща се от въпросната майка, бившия му доведен баща, детската му любов и двама приятели на име Мохамед – се впуска в действие.

Поради големия интерес ще бъдат направени извънредни прожекции на филмите – “Всички знаят” с Пенелопе Круз и Хавиер Бардем в събота (24.11) от 18.45 часа и  “Ван Гог: Пред портите на вечността” в четвъртък (29.11) от 20.30 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…