Ако ви зададат въпроса „какво знаете за България“, със сигурност не бихте могли да посочите нещо извън столицата, София. На по-малко от два часа път от нея е един град-бижу, който тази година е Европейска културна столица, пише популярното испанско списание Ола(Hola.com).

Медията разказва накратко за историята на един от най-старите живи градове на континента. И набляга на факта, че Пловдив - вторият по големина град в страната, си заслужава да бъде поставен на картата на предстоящите дестинации на испанците.

Списанието обръща специално внимание на природните дадености и историческите забележителностите на Стария град и храмовете на Пловдив.

„Извън стария град има много други места за посещение, в които да се потопите в  живота на този град, като Капана - кварталът, който е мода.“

Испанската медия говори и за откриващото събитие на ЕСК, за културната програма през 2019-а, както и дава препоръки за конкретни събития и фестивали.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…