Лилаво тесто, пица с течен шоколад и още много нестандартни предложения в най-новото място под тепетата

Нима има нещо по-вкусно от пица, приготвена от истински виртуоз в кулинарното изкуство? Маестро Джузепе Ломушо е добре познат на всички ценители на добрата храна, за които ястията от южната страна са най-голямото изкушение. Той отдавна накара  пловдивчани и гости на града да се влюбят в  италианската кухня и култура, а при последното си посещение в България през май дори папа Франциск оцени високо  неговите постижения, като го избра да се погрижи за храната му.

Най-новият проект на италианеца Pizza Pazza се намира на емблематично място – бившето заведение Авеню, и наистина ни зашеметява с неповторимия вкус на приготвяните пици. Всъщност, те не са прекалено много, защото за всяка една автентична пицария най-важното нещо е качеството. То не се състои в неограничения избор, а по-скоро в съчетанието между истински продукти и майсторството на шеф-готвача. А тук съставките се внасят директно от Италия – чери домати от слънчева Сицилия, деликатесни колбаси от южно италианската провинция Пулия, моцарела от родния град на Джузепе – Адрия, която се доставя прясна всяка седмица лично от фабриката, част от фамилния бизнес вече повече от 100 години. Производството ѝ е лимитирано и дори в Италия не се доставя навсякъде! Задължително изпробвайте и не толкова познатото сред нас сирене стракино (stracchino), защото според мнозина познавачи то изразява в най-голяма степен естествения вкус и аромат на качественото мляко и придава на пицата мека и нежна нотка на млечност.

Pizza Pazza е единственото място в Града под тепетата, където може да приготвят вашата пица с тесто дори в ярко лилаво. След успеха на черния цвят, с който за първи път Джузепе експериментира в Osteria Rosmarino, днес вече с помощта на фреш от червено цвекло може да получите пицата си още по-цветна. В комбинация със свежестта на използваните продукти изборът е истинска наслада в чиния не само за небцето, но и за очите. А когато попитате за най-предпочитаните пици, веднага ще споменем безспорните фаворити. Пеперони е класическа рецепта, но именно автентичния италиански колбас ѝ придава леко пикантния вкус, който я прави толкова запомняща се. Тиролезото пък е истинско пиршество на сирена и месни деликатеси, което съчетава по неповторим начин меки и по-наситени аромати в едно.

Пицата като десерт може и да звучи като нещо невероятно и несъвместимо, но веднага предупреждаваме да не бъдете предубедени. „Лудата” пица – наистина е с абсолютно немислима комбинация – тесто за пица, плътен течен шоколад, поръсено с пудра захар и филирани бадеми. Истинско пиршество за сетивата и любимото лакомство на всички малки посетители.

Освен вкусното национално ястие в Pizza Pazza може да похапнете лазаня и паста, без които нито една италианска трапеза не е същата.

Обстановката е приятна и ненатрапчива, съвсем в стила на този тип заведения в Италия. Концепцията е да се наблегне на засищащата и неустоима храна, която да те накара да се върнеш отново, а не на бляскавия интериор с посредствени специалитети. За лятото препоръчваме да седнете в прохладната градина, в която абсолютно се изолираш от шума на града и потъваш в усещането за неподправените аромати на прясно изпечено тесто и ухаещо сирене в съчетание с опушения аромат на колбасите от пицата.

Вече дори няма нужда да пътувате до Италия, защото Pizza Pazza ще се превърне в любима дестинация за всички, които обожават пицата и си я похапват често!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…