„Епископската базилика на Филипопол е готова да посрещне посетители.  Бихме желали да отвори врати за посетители колкото се може по-скоро преди края на 2020 година. Зависи от Община Пловдив и Министерството на културата да приключат процедурата по прехвърляне на собствеността от държавата към Общината, както и от евентуални допълнителни ограничения, свързани с пандемията“. Това каза за Радио Пловдив изпълнителният директор на фондация „Америка за България“ Десислава Тальокова. 

Тя уточни, че Акт 16 за обекта се очаква до края на тази седмица. 

По повод на инициативата „Подари си птица“, от фондацията съобщиха, че са откупени 24 птици, всяка на стойност 5 000 лева.  Средствата се събират във фонд „Приятели на базиликата – Пловдив“, чиято цел е да подпомага дейността на бъдещия център.  

Предстои да се довърши и рекламния филм за Базиликата, който под формата на  кратко видео, ще дава думата на хората, които в най-голяма степен са допринесли за създаването на Епископската базилика.  

Премиерата му ще бъде по време на официалното откриване на Базиликата.

Източник: радио Пловдив

Снимка: Кирил Пенев

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…