Събуждането с гледка към сивото небе и от звука на дъждовните капки по прозореца е достатъчна причина да ни накара да се завием през глава и да не ни се иска да станем от леглото през целия ден. Обикновено в тези моменти изборът на тоалет изобщо не е лесен, тъй като да бъдеш стилен и сух едновременно, когато нямаш на разположение автомобил целодневно, си е цяло изкуство. И тъй като с мотивацията не сме сигурни доколко можем да ви помогнем, то ще се опитаме да ви вдъхновим с няколко идеи за визии за дъждовното време, с които поне няма да бъдете мокри и неподходящо облечени.

Подбирайте внимателно материите и цветовете

На всеки от нас се е случвало да се озове неволно с пръски по задната част на светлия панталон и да не може да ги прикрие по никакъв начин през целия ден. Затова и първият ни съвет е, в случай че вече вали или има вероятност в прогнозата, да заложите на дрехи, които са в по-тъмни цветове, особено за долната част от визията си. Избягвайте бялото и всякакви деликатни материи. Това важи и за бижутата – някои метали и среброто е много възможно при продължително и интензивно излагане на лоши атмосферни условия да променят цвета си и дори да ръждясат. Велурът пък е абсолютно непрепоръчителен и по-скоро ще се съсипе дори и от едно носене, ако се намокри стабилно.

Внимавайте с панталоните

Те, след обувките, са най-проблемната част от тоалета. Напълно забравете актуалните в момента разкрояващи се крачоли и обемните такива в моментите, когато вали. Най-добрият избор са скини моделите или клиновете, тъй като запазват формата си дори и при подгизване. Комбинирайте ги със затворени обувки на ток, за да избегнете влаченето им през калта и в локвите.

Съчетавайте меките и удобни пуловери с пола молив за баланс

Няма нищо по-хубаво от чувството да се сгушиш в нещо меко, докато навън се излива като из ведро. Ако това е вашият начин да се справите с дъждовните дни, тогава задължително посегнете към най-мекия си пуловер. Нека да е пухкав и оувърсайз, за да сте на гребена на вълната! Но задължително надолу го комбинирайте с пола до коленете (може и солей), защото така ще балансирате по-небрежния вид на горната част от тоалета си.

7/8 дължината е най-добрият ви приятел в дъжда

Скъсените панталони, дънки и поли са стилни и в същото време ви гарантират, че няма да криете изцапаните си крака  през целия ден. Добра идея е и да вземете втори чифт обувки, за да може да се преобуете в офиса, особено ако работите в строго официална обстановка.

Обувките са най-важни

И тъй като знаем, че не всички обичат да носят по няколко чанти в ръка с най-различни аксесоари и дрехи за преобличане, подбирайте внимателно обувките си в дъждовно време. Гумените ботуши са най-логичният избор, но те не изглеждат стилно и са подходящи по-скоро за лежерни визии. Вместо това при работа в офис ги заменете със стабилни боти от гумен материал. Качествената кожа също ще ви свърши работа, а ако държите на токчетата – спрете се на стабилен такъв със средна височина

Дъждобранът

Особено през есента и пролетта той може да се превърне във вашия най-добър приятел. Нека да е с дължина под ханша, за да ви пази и от пронизващия вятър, а материята е задължително да е водонепропусклива. За цветове: бежовото е  най-предпочитано и лесно се съчетава с всичко, но ако действително искате да направите изявление – нека да е ярко жълто или червено!

Колкото и да не ни се иска, тепърва ни очаква мрачното време и локвите, затова най-добре е отсега да сте подготвени. Чадърът в чантата е абсолютно задължителен, а когато е цветен и весел, е още по-забавно. Все пак неслучайно любим цитат гласи, че „Животът не е да чакаш бурята да отмине, а да се научиш да танцуваш под дъжда!“

Източник: Lostinplovdiv

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…