Ремонтът на Часовниковата кула на Дановия хълм е приключил, разбра репортер на Капана.бг. Кметът на район Централен Георги Стаменов, по чиято инициатива започнаха реставрационните дейности, се похвали със снимка в социалните мрежи на ремонтирания паметник на културата.

Напълно обновени са обшивката на кулата и дървената покривна конструкция, които бяха компрометирани и станаха причина за ремонт на кулата. Тя е освежена, почистена от графити. Поставено е и ново художествено осветление.

Това е една от стъпките по социализацията на Сахат тепе, която предприема районната администрация. Следва възстановяването на водния часовник.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…