От бар „Котка и Мишка“ призовават стопаните в любимия квартал да оставят витрините си осветени

Кметът на „Централен“: Украса в Капана ще има! Монтажът започва утре

Във връзка с премахването на част от коледната украса в Квартала на творческите индустрии се появи една светла инициатива за празниците.
Собствениците на един от първите барове в района-  „Котка и мишка“ се обръщат към колегите си от всички затворени заради ограничителните мерки против разпространение на коронавируса бизнеси с апел:

„Нека въпреки трудните времена  да оставим витрините си осветени. Нека не превръщаме Капана в едно призрачно място, без живот, защото ние сме тук и ще направим всичко възможно хората, които се разхождат безопасно по улицата, да имат светлина и настроение!“  

От Котка и мишка ще оставят витрините си осветени в следващите десетина дни.

Едновременно с това, разбрали за ситуацията и инициативата, от общинската администрация също апелираха към затворените бизнеси в Капана и към гражданите от квартала, който има на сърце, да подпомогне идеята и да украси, така че коледният дух да не изчезне.

Още с разпространението на информацията, че гирляндите в любимия на пловдивчани и туристи квартал се свалят, заместник-кметът по култура на Община Пловдив Пламен Панов, директорът на Общинска фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов приеха изключително при сърце идеята и успяха да организират коледна украса за Квартала на творческите индустрии и Малката Главна.

„Украса в Капана ще има! Тя вече е подсигурена от Община Пловдив. Монтажът започва утре. Една част от нея е дарена от хора, които продължават да се обаждат,“ коментира Георги Стаменов.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…