Една добра новина пристигна днес от Дружество на пловдивските художници! В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници, в очакване на отложената за 7 януари традиционна Годишна изложба на Дружеството, на която ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор и Наградата на Кмета Здравко Димитров, Меценат №1 в Пловдив – КЦМ 2000 АД отново протегна ръка на пловдивските автори, откупувайки картини на стойност 10 000 лева.

 

С този свой жест, мениджмънтът на КЦМ помага на ДПХ в този труден за творците период, в който поради епидемичната обстановка и предприетите мерки за борба с COVID-19 се наложи затваряне на арт пространствата за изложби и ограничаване на възможността за срещи с ценители и почитатели на изобразителното изкуство.

 

Жестът към пловдивските творци се случва благодарение на инициативата и партньорството на дългогодишния пловдивски артмениджър Кети Зидарова, която с радост и удовлетворение от доброто дело припомни и една стара, популярна фраза:  „Помощта е помощ, когато е навреме!“

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…