Над 2300 ученици от 126 училища в цялата страна участваха в Единадесетото национално състезание по творческо писане на английски език. Те се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас и имаха един час, за да пишат по теми, предложени от организаторите. Поради усложнената обстановка във връзка с COVID пандемията състезанието беше проведено онлайн.

 

Писмените работи на участващите ученици бяха оценени от жури, в чийто състав се включиха професионалисти в различни области, както и англогово                                                                                                                                       рящи. И тази година темите бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като   „Новите дрехи на Земята“, „ Важна новина: Река Амазонка избяга от джунглата“, „Момичето зад маската“, „Мирисът на тишината беше навсякъде“, „2020 е математически проблем“ и др.

 

След прегледа на писмените работи и интересни дискусии, журито определи класиралите са за национално оценяване работи – по 18 във всяка възрастова категория. Сред тях най-много са работите от София – 23, от Бургас – 14, от Пловдив - 11. Училището с най-много класирани ученици за националния кръг е ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, Бургас  – 6.

 

Предстои националното оценяване на 30 януари 2021, което ще определи най-добрите трима в седемте възрастови категории.

 

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои онлайн в края на м. февруари.

 

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за единадесета поредна година от Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" с подкрепата на Посолството на  САЩ, Британския съвет и Американския университет в България. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…