Оперната певица Соня Йончева ще бъде удостоена с титлата Почетен гражданин на Пловдив на утрешната сесия на Общински съвет. Предложението за това е на директора на ОИ „Старинен Пловдив” Богомил Грозев, но към местния парламент е внесено от кмета Здравко Димитров. 

Световноизвестното сопрано ще бъде удостоено с почетната титла за изключителен принос в областта на оперното изкуство и обществения живот, многобройни заслуги за развитието и популяризирането на културата и утвърждаване на националния и международния престиж на град Пловдив, за ангажираност и подкрепа на млади български оперни таланти.

В предложението си до градоначалника Богомил Грозев описва оперната прима като „ забележителна пловдивчанка, разнасяща славата на България и Пловдив из най-престижните световни сцени”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…