Събужда ли се Пловдив за нов живот, вижте спиращите дъха кадри на Димитра Лефтерова


Миналата година по това време ви представяхме почти апокалиптични кадри от първото денонощие в извънредно положение и  локдауна покрай коронавируса, но днес избираме да заложим на красивото в Града под тепетата, защото макар и затворени за пореден път – вълшебството на пролетта е навсякъде около нас.

И ако преди дванадесет месеца не знаехме какво ни чака и стояхме главно по домовете, сега можем да се разходим из тези прекрасни пловдивски кътчета заедно и да усетим вълшебството на Пловдив през обектива на Димитра Лефтерова. Както колегите от Под тепето писаха за нея – тя има един по-особен филтър в окото за града ни – вижда го винаги красив! А ние наистина с удоволствие се потапяме в кадрите ѝ. Дори наскоро един от фотосите на щъркелово гнездо стана тотален хит мрежата и в групата с Интересни места из България събра за часове над 15 хиляди харесвания и 110а споделяния! А пред избора ни за корица и птицата в полет с фон разноцветната дъга всички оставаме без думи и се наслаждаваме с пълни очи на живителната сила на природата. Тя за пореден път ни напомня, че каквото и да се случва красотата е винаги около нас и ние сами решаваме дали да се съсредоточим върху негативното или позитивното в заобикалящия ни свят.

Цялата фотосесия за Първа пролет в града на тепетата може да разгледате в Lost in Plovdiv.

За още невероятни фотографии: Димитра Лефтерова.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…