Така Пловдив ще отбележи Световния ден на хемофилията

 

Символичен флашмоб, организиран от Българска Асоциация по Хемофилия, с който ще приключи тазгодишната национална информационна кампания "Движим се заедно с промяната!" ще се състои на 17 април в  часа в квартал Капана в град Пловдив.

 

Точно по обяд организаторите ще пуснат заедно червени балони в небето в знак на съпричастност към всички хора с нарушения в кръвосъсирването по света.

 

Импровизираното събитие ще е с ограничен брой участници и се провежда вместо ежегодния масов велопоход "Заедно", който беше отменен за втора поредна година, съобразно противоепидемичните мерки в България. 

 

На свечеряване Българската Асоциация по хемофилия  ще освети в червен цвят - “Националния Дворец на Културата” в София, както и Параклис-мавзолей “Свети Георги Победоносец” в Плевен.

И през 2021 информационната кампания в подкрепа на хората с хемофилия преминава основно онлайн с разпространението на различни инфографики и видео на посланици под надслов “Движим се заедно с промяната!”, съобразно изминалата година в световна пандемия. Всеки от нас е поканен да се включи в разпространението на информация за заболяването и нуждите и проблемите на пациентите, за да успеем да обединим възможно най-много хора в тазгодишната информационна кампания по повод деня на хемофилията. От Българска Асоциация по Хемофилия канят  на 17 април всеки от нас да се облече в червено, да се снима и да изпрати снимката до тяхната Фейсбук страница, с което да изразим подкрепата си към хората с хемофилия на този ден.

 

Редица публични личности се включиха като посланици на кампанията. Те подкрепят хората с това рядко генетично заболяване с лични видеа, чрез които призовават повече хора да се включат в инициативата.

 

 

 

С обединяването на възможно най-много хора в тазгодишната информационна кампания с хаштаг послания в социалните мрежи #движимсезаедноспромяната и #световенденнахемофилията , Асоциацията цели да достигне до широката общественост и да призове всички да са по-толерантни, приемащи и разбиращи в новата реалност, към която се адаптираме.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…