Музиката е еликсир за интелектуалното и емоционалното развитие на подрастващите – показват стотици проучвания. Защо тогава толкова много родители пренебрегват този неизчерпаем извор на умения?

 

Този въпрос си задава пианистът и педагог по пиано и солфеж Кристина Димитрова. В желанието си да популяризира музиката сред подрастващите, тази събота (15 май) от 15 ч. тя организира „Пиано пътешествие“ – забележителен концерт, който ще се проведе на сцена „Ядрото“ в артистичния квартал Капана на град Пловдив.

 

Събитието ще включва открит урок по пиано и солфеж и музикални изпълнения на Кристина Димитрова и нейните ученици. Предвидена е и музикална работилница, където децата ще се запознаят за първи път с нотите и музикалните термини.

 


Събитието е отворено за всички жители и гости на град Пловдив. Вече е ясна датата и на следващия концерт – 6 юни на Гребна база Пловдив, където е предвиден още по-впечатляващ музикален спектакъл.

 


И малко факти:

 

• Проучване от 2016 г. на Университета на Южна Калифорния показа, че музикалният опит в детството ускорява развитието на мозъка, най-вече в областите „учене на езици“ и „умения за четене, слушане, разбиране и запомняне“.

 

• Според Американската Асоциация на Любителите на музика свиренето на музикален инструмент подобрява способността за учене на математика.

 

• Музиката подобрява концентрацията и вниманието, спомага за развитието на моториката и способностите за социализация.


Линк към събитието във Фейсбук:

 

Пиано Пътешествие – Концерт 1 | Музикални приключения за деца и пораснали деца

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…