Името на новия сингъл на Mr. Moon, заедно с джаз певицата Мирослава Кацарова, е „Уча се да бъда с теб“.

Mr. Moon (Младен Димитров) е барабанист, DJ и продуцент. Той е и част от всички проекти през последните години на Мира Кацарова. Сега обаче двамата са заедно в малко по-различна артистична комбинация от тази, на която обичайно сме свикнали – тук той е DJ и е автор на проекта, Мира е автор на текста, а парчето е извън стилистиката на джаза и ни потапя в лаундж и соулфул музиката. В записа участват още пианистът Мирослав Турийски и китаристът Ангел Дюлгеров.

„По лек и непретенциозен начин се опитвам да разкажа за трудно достижимата лекота на живота, на човешките отношения, на обичта. Лекотата и свободата са в осъзнаването, в разбирането на другите. Обичта не е даденост, трябва внимателно да я обгрижваме всеки ден, защото прекъсне ли се нишката ѝ, прекъсва се и лекотата“, казва Мирослава Кацарова за текста.

Песента също така ще бъде включена като бонус трак в предстоящия – четвърти албум на Мирослава Кацарова. „Уча се да бъда с теб“ е песен с електронни елементи, свързана със съвсем различна музикална естетика от останалите песни в албума, които са изцяло акустични. Заглавието на албума е „Теменужена“ и включва 9 авторски композиции. В него са въвлечени още музикантите Мирослав Турийски, Младен Димитров, Веселин Веселинов-Еко, Николай Карагеоргиев, Владимир Карпаров, Христо Минчев и струнният квартет на Ивелина Христова, Диляна Давидова, Мария Венкова и Антоанина Юрганджиева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…