Българската компания за споделено пътуване навлиза в града на 23-ти юни

От тази седмица жителите на Пловдив ще имат ново решение за бързо, зелено и ефективно придвижване. Българската компания Hobo навлиза с модерни и практични 

тротинетки, на които пловдивчани и гостите на древния град ще могат да се насладят. Екологичният превоз е подходящ както за лежерна разходка, така и за пътувания с цел работни срещи, лекции, социални събития, туристическа обиколка на града. Същевременно с това електрическите тротинетки са решение и срещу замърсяването на въздуха в красивия град под тепетата. 

„Hobo, освен бизнес, е и кауза. Всички ние в компанията сме ангажирани с опазването на околната среда. Електрическите ни тротинетки са подходящи за забавление, но също така са и удобно градско превозно средство за стигане от точка А до точка Б, чрез което можем да намалим вредните емисии от автомобилите.”, каза основателят на компанията Теодор Райчев.

В Пловдив към 2019 г. са регистрирани 190 000 моторни превозни средства. Населението на града е над 300 000 души, което прави по 1 кола на човек и половина. С навлизането на услугата в града, в Hobo вярват, че ще успеят да променят навиците на гражданите, предоставяйки лесна, удобна и достъпна алтернатива на традиционния транспорт. Услугата стартира с преференциални условия за всички в Пловдив. В рамките на първия месец, вместо стандартната за София такса от 1.60 лева при ползване, всеки нов потребител на приложението може да кара без първоначална такса „Отключване”. След края на периода стойността за стартиране на тротинетката в Пловдив ще бъде 1 лв., a таксата на минута е 0.20 лв. Отделно от това всеки, който за първи път тегли приложението в същия период, ще получи и 20 лв. бонус в своя виртуален баланс. Това прави тротинетките на Hobo най-достъпните на българския пазар.

„Тъй като сме български стартъп, с изцяло български екип, сме добре запознати с възможностите на хората в различните градове. Hobo не е мултикомпания със стотици служители, която просто иска да превземе пазара. Напротив. Искаме да сме близо до нашите потребители и да сме им от полза. Затова и печалбата не е наша самоцел, тя идва като естествено следствие на усилията, които полагаме да сме различни. Желанието ни е около Hobo да изградим едно осъзнато общество, в което хора от различни възрасти и с разнообразни интереси, да се обединят. Технологиите и иновациите са движещата сила, която може да ни води напред. Технология и иновация е това, което и ние предлагаме и вярваме, че хората в Пловдив ще припознаят Hobo като техния нов съюзник по пътя към развитието, което се вижда осезаемо тук, в града под тепетата.”, казва Теодор. 

Тротинетките  Hobo са минали всички тестове за качество и безопасност. Те могат да се наемат всеки ден между 06:00 и 02:00 ч. Освен в Пловдив, компанията оперира още в София и Благоевград, а в края на месеца предстои да навлезе в още един град.  Hobo е първият български микромобилити стартъп, който предлага електрически тротинетки под наем. Компанията стартира своята  дейност през септември 2019 г., а към днешна дата се превърна във водеща на пазара за споделени услуги. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…