8 изпитани трика, с които да повишите продуктивността си и да си осигурите концентрацията в моментите, когато това е нужно

Споделените работни пространства предлагат възможности за сътрудничество с други професионалисти, създаване на начин на живот, подходящ за вашата работна етика и решителност и по-лесно разграничаване на личен и професионален живот. Но и често новото място може да е повод за разсейване и начин за отклоняване от специфични задачи. Точно за тези случаи екипът на Cat and Mouse Coworking предлага за вас 8 изпитани трика, с които да повишите продуктивността си и да си осигурите концентрацията в моментите, когато това е нужно

Изберете подходящото коъуркинг пространство

Най-общо казано то трябва да отговаря на личните ви предпочитания и специфични професионални изисквания. Въпроси като има ли достатчъно добро осветление, има ли възможност и за работа на открито, има ли кафе и допълнителни предимства са от немалка важност и допринасят за правилния избор. Преди да подпишете договор за наем, уверете се, че се чувствате комфортно в пространството. Може да направите пробен ден или седмица, за да се потопите в атмосферата и да „усетите“ мястото.   

Носете слушалки, дори и да не слушате музика

 Хората около вас непрекъснато ще се разхождат, водят разговори или ще идват и ще си отиват. Всички тези разсейвания могат лесно да бъдат избегнати със слушалки. Дори и да не желаете да се разсейвате с любимо парче, носенето на слушалки намалява звуците около вас, така че е по-лесно да се абстрахирате от шума наоколо.

Правете планирани почивки

Когато професионалистите, с които работите, знаят, че правите почивки в 10 часа сутринта и на обяд например, вероятността те да се свържат с вас през това време се увеличава. Нетуоркингът е изключително важна част от работата в споделено работно пространство, но винаги се уверявайте, че не смущавате околните и не ги откъсвате от някоя текуща задача.

Отървете се от разсейващите фактори

Ако дейността ви е напрегната и вниманието ви лесно се отклонява, изберете да не виждате какво се случва във вашето коуъркинг пространство, ви помага да избегнете разсейването. Изберете бюро далеч от разговор или просто обърнете гръб, за да се съсредоточите върху работата си.

Чисто и подредено работно пространство

Няма нищо по-стресиращо и непродуктивно от купчини хартия, които ще паднат от бюрото ви и преливаща кофа за боклук. Чистото и подредено работно пространство създава привлекателно място за работа затова периодично премахвайте ненужните документи и ги складирайте в офис органайзери.

Прочетете повече на Cat and Mouse Coworking

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…