Приходите на Института, като цяло за 2021-ва са сравними с тези от 2019-а

Общински институт "Старинен Пловдив" е внесъл своя проектобюджет в общината, съобщи пред наш репортер директорът доц. Елена Кантарева.

"Разчетите ни за собствени приходи са на база миналата година, когато имахме едни доста добри приходи. Те могат да се сравнят с тези през 2019-а, но всичко това е само заради Епископска базилика. Над 40 на 100 от общите приходи на Старинен Пловдив се дължат на нея и за това тя ни е изключително важен обект. Ние полагаме всички усилия, така че тя да бъде постоянно отворена в едно много добро състояние и до приема туристи", коментира тя.

"До голяма степен Епископската базилика на Филипопол ни спасява в тази кризисна икономическа ситуация. Дори в тежките зимни времена, когато туристите намаляват и спада интензитетът на посещаемост, в Базиликата постоянно има посетители и интерес към други събития, които ние предстои да разработваме. В момента е много голям интересът от училищата към занимания с мозайки за деца в различни възрастови групи, което се надяваме скоро да можем да предложим", анонсира доц. Кантарева.

Подробности по темата за развитието на Старинен Пловдив четете в интервюто ни с нея ТУК

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…