С лекции на проф. Иванка Гергова, чл.кор. на БАН, посветени на историята и естетиката на българското православно изкуство, започна реализацията на проекта „Повишаване на квалификацията на екипа на Градска художествена галерия-Пловдив“.

 

В рамките на спечеления проект се предвиждат общо 10 лекции на петима изтъкнати специалисти в различни направления на изобразителното изкуство, както и на нормативната уредба и добрите практики в културната и музейната сфера. Предстоят лекции на проф. Чавдар Попов за родното ни изкуство след Освобождението до 1989 г. и на проф. Свилен Стефанов за съвременното изкуство. Д-р Тодор Петев ще надгради възможностите на екипа с познание за най-актуалните тенденции при работа с различни видове публика. Бившият заместник-министър на културата и бивш заместник-кмет на Пловдив Амелия Гешева пък ще представи пред уредниците и екскурзоводите новостите в нормативната уредба в областта на закрила на културата, както и специфични казуси в тази област.

 

Подобен проект се осъществява за първи път. Той се финансира от Национален фонд „Култура“ по Програмата за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…