3D мапинг ще „раздвижи” Античния театър в близко бъдеще. Това ще се случи с реализирането на проекта на ОИ „Старинен Пловдив” „Обживяване на недвижимото културно наследство на Античен театър чрез прилагане на иновативни и прогресивни технологии“, финансиран от Национален фонд „Култура“.

 

В рамките на проекта ще бъде създадена нова туристическа атракция за гражданите и посетителите на град Пловдив, а именно – прожектиране на холограмни 3D мапинг и други аудио - визуални похвати, които под формата на спектакъл ще разкажат истории за функциите на Античен театър в три основни направления – театрални постановки, гладиаторски битки и култът към императора.

 

188 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…