Фондация „Пловдив 2019“ обявява трета отворена покана след годината на титлата с ясна посока да запази успешния модел за развитие на наследството от инициативата „Европейска столица на културата“.

 

През тази година ОС Пловдив подкрепи тригодишен план за работа на фондация „Пловдив 2019“, с което дадоха възможност на екипа на Фондацията не само да продължи да подкрепя едни то най-мащабните събития в страната, но и да гарантира съфинансиране на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Досегашните две покани по Програма „НАСЛЕДСТВО“ работиха за запазването и утвърждаването на създадените партньорства между културните оператори, институциите, артистите, изкуствата след набраната инерция от споделения успех през 2019-та. Програмата успя да даде възможност за развитие на 120 проекти и събития в две тежки и неочаквани години за сектора в резултат на пандемията от COVID-19.

 

Основен приоритет на фондация „Пловдив 2019“ и в настоящата отворена покана е подпомагането на културните организации от Пловдив и страната като се фокусира върху разгръщане на потенциала на пространствата и сцените, развитието на  фестивалната идентичност на града на културната карта на Европа.

 

В конкурса могат да участват културни организации и независими куратори и артисти от България с предложения за реализация на събития и фестивали на територията на град Пловдив, представящи: визуални изкуства, театър, танц, филмово изкуство, музика, литература, фотография, занаяти в тяхното многообразие, изкуство в публични пространства, дигитални изкуства, дизайн и развитие на капацитет в областта на привличане на публика/трансферът на знания, както и творчески индустрии.

 

Период на кандидатстване е от 07-ми ноември до 15-ти декември 2022 г., а календарът от събития може да започне най-рано на 1-ви февруари 2023 г. и да продължи до 01-ви декември 2023 г.

 

Общият бюджет за настоящата отворената покана е 1 000 000,00 лв., а направленията и тази година са две и дават възможност за реализация на фестивали и събития с различен мащаб и публики.

 

Категория 1 е за Фестивали и големи събития, където кандидатстването за финансиране е без определен праг на субсидията, а собствения принос е от минимум 40 % от общата стойност на проекта.  А категория 2 е за Малки проекти до 20 000,00 лв. с най-малко 30% самоучастие.

 

Важно условие е, че Фондация „Пловдив 2019“ ще има възможност да изплаща аванси по настоящата отворена покана само след одобрен и гласуван от Общински съвет на град Пловдив бюджет на Фондация „Пловдив 2019“ за 2023 г., но сключването на договори с всички одобрени участници може да се случи още през януари месец 2023 г., за да не се ограничи своевременния старт на подготовката по проектите.

 

Съставът на журито се състои от 7 специалисти в областта на културата и изкуствата. Имената на журито ще бъдат обявени след крайния срок за участие в отворената покана.

 

Необходимите документи за кандидатстване може да се намерят на сайта на „Пловдив 2019“. Следете събитието за конкурса и в социалните мрежи на Фондацията, а екипът е на разположение за възникващи въпроси на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…