Гривната е аксесоар, който отдавна е престанал да бъде считан за женски. Днес мъжете също все по-често посягат към гривни. Този малък детайл ще промени всяка стилизация по интересен начин, като същевременно отразява вашия характер. Разкриваме тайните на модните гривни за мъже и съветваме кои модели са най-популярни.

Мъжки гривни - черешката на стайлинга

Не е тайна, че именно аксесоарите определят тона на стайлинга. Благодарение на тях ежедневният комплект може бързо да се трансформира в комплект, идеален за бизнес среща – и обратно. Тогава не е изненадващо, че не само жените, но и мъжете посягат към дребните аксесоари. Те включват мъжки бижута в различни форми. Копчета за ръкавели, верижки и мъжки гривни са много популярни сред мъжете.

Мъжки гривни. Как да ги носите?

Може да изглежда, че такъв малък детайл като мъжка гривна не е свързан с модните правила. Въпреки това, има няколко точки, които трябва да имате предвид, когато носите първата си гривна.

На коя ръка да носите мъжка гривна?

Принципът е прост - носете гривната както искате. Често се казва, че гривните трябва да се носят на лявата ръка, точно като часовниците. Знайте обаче, че това правило е в сила през 50-те години на миналия век. Днес нарушаването му със сигурност не е съществено нарушение.

Не забравяйте обаче, че за да изглеждате добре, не трябва да претоварвате едната си ръка с бижута. Искате ли да носите часовник и мъжка гривна едновременно? Добре - разделете ги обаче на двете китки все пак.

Коя мъжка гривна да изберете?

Предлагат се много модели мъжки гривни. Някои са изработени от благородни метали и имат декоративни камъни - това е истинско, стилно бижу за мъже. Гривните често се избират за специални поводи, като например сватба. Други са по-подходящи за ежедневието – като мъжки кожени гривни или дървени гривни, които са леки, удобни и изглеждат небрежно.

Когато избирате гривна, следвайте предназначението й. Ако търсите аксесоар за важно събитие, струва си да се съсредоточите върху декоративните модели. Ежедневна мъжка гривна може да бъде семпла и в същото време да изразява вашите интереси или характер – чрез интересна висулка или гравиране.

Удобни закопчалки за гривни

Перфектната гривна е тази, която ще носите, без дори да я усещате. Тя трябва да бъде не само красива, но и лека и удобна. Закопчалката на гривната не трябва да ви дразни; в същото време тя трябва да е много стабилна. Мъжките гривни могат да се завързват (това важи за кожените модели), да се закопчават със специална щипка или механизъм, наподобяващ гривна за часовник.

Важна тенденция, когато става дума за мъжки гривни, е интересното използване на детайли. Такава гривна може да бъде украсена например с елегантна катарама. Тогава тя ще се допълни перфектно с часовник и костюм от висок клас. И ще добави малко индивидуализъм към целия стайлинг.

Въпреки че дълги години мъниста се асоциираха предимно с дамската мода, това се промени много през последните години. Така че днес е много лесно да намерите коралови гривни за мъже. Обикновено се прави от по-тъмни камъни или оникс, въпреки че и тук има изключения. Например, гривна в черни матови цветове може да изглежда много елегантна и в същото време интересна и оригинална. Такава мъжка гривна все още може да има малък метален детайл.

Каквито и мъжки бижута да харесвате – със сигурност ще откриете такова, което да съответства на вашия вкус на IskamChasovnik.com.

 

 

 

 

107 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…