Създаването на по-удобна работна среда е лесно, стига да вземете под внимание потребностите на вашите служители и нещата, които ще ги накарат да се чувстват оценени. Приятната атмосфера в офиса ще повиши мотивацията на колектива и ще помогне да се изгради по-позитивна фирмена култура. 

Доволните и щастливи служители ще бъдат много по-отдадени в изпълнението на ежедневните си задачи. Всеки член на екипа ще се стреми към усъвършенстване и разгръщане на целия си потенциал, допринасяйки за растежа на вашата организация.

Офисът е мястото, в което работниците прекарват целия ден и независимо дали пространството е отворено или не, съществуват различни начини да го направите удобно и приятно.

Ето 6 интересни идеи за приветлива работна среда:

Направете офиса по-функционален

Не можете да очаквате от служителите си да бъдат пълноценни, ако седят на неудобни столове и използват овехтели мебели. Потърсете ергономични столове, които позволяват „моделиране” на облегалката и позицията спрямо тялото, регулируеми бюра, удобна мека мебел за стаята за почивка и т.н. 

Така, освен че ще улесните целия работен процес, ще покажете своята грижа към здравословното състояние и комфорта на своите служители. Помислете също и за шумопотискащи слушалки, стойки за лаптоп или втори монитор - редица технологии могат да преобразят средата, допринасяйки за по-доброто фокусиране и положителна нагласа на всички работници.

Уверете се в доброто осветление

Ако офисът ви е тъмен и мрачен, това понижава тонуса и води до по-бърза умора на очите и дори главоболие. Подходящо осветление за комфортна работна среда са луминисцентните и LED лампите, чиято светлина в синия и белия спектър е идеална за събуждане и концентрация. Важно е силата и разположението на светлината да са съобразени с размера на помещението, за да не натоварва очите.

В офиси, разполагащи с повече естествена светлина, оптимален вариант е работните места да бъдат по-близо да прозорците. Тази светлина понижава нивата на стрес и е един от факторите за постигане на по-позитивна работна среда.

Добавете растения

Много растения и дори дървета могат да се развиват прекрасно в офиса, а добавянето им внася късче природа във всяко затворено пространство. Те ще подобрят качеството на въздуха и ще действат отморяващо на очите. 

Грижите за тях са доказана терапия, която откъсва за малко служителите ви от ежедневните задачи, носи им удовлетворение, а в минутите за отдих действа релаксиращо. Все пак, избирайки растения, се уверете, че сред тях няма такива, които биха предизвикали алергии.

Оптимизирайте температурата и качеството на въздуха

Подходящата температура в офиса е един от важните критерии за приятната и здравословна работна атмосфера. Но колкото и да искате да се съобразите с желанията на всеки, това е практически невъзможно. 

Заложете на оптималния диапазон, препоръчван от специалистите - от 18 до 22°С е температурата, подходяща за всеки сезон. Ако офис пространството ви го позволява, може да обособите по-хладни и по-топли зони, за да се настанят там служителите със съответните предпочитания.

Освен температурата, качеството на въздуха също е от значение за приятната среда. Много проблеми като главоболие, бърза умора и стрес могат да се коренят в лошия и застоял въздух. Честото проветряване не е удачен вариант в запрашената и шумна градска среда, затова използването на добър пречиствател ще осигури безопасен, чист и свеж въздух на служителите ви и те ще се чувстват значително по-добре.

Създайте зона за релакс

Задължителна част от вашата фирмена култура е обособяването на стая за почивка. Тя трябва да бъде едно приветливо място за спокойствие и релакс, където персоналът ви с удоволствие да общува, да се отпусне и „презареди“. Предложете на служителите си удобни мебели за сядане, уреди за лесно приготвяне или затопляне на храна, хладилник, библиотека с книги, игри и др.

Осигурете храна и напитки

Чудесен начин работниците ви да възстановят своята енергия е наличието на подходяща кафе машина. Не забравяйте, че трябва да се погрижите и за добрата им хидратация. Много по-добър вариант от бутилираната вода е тази, пречистена с модерна филтрираща система. Това е така не само от екологични съображения, а и заради по-високото качеството и неограничения достъп до питейната вода. 

Помислете и за инсталирането на вендинг машина за закуски и напитки - това е инвестиция, което със сигурност ще ви се отплати в бъдеще.

Освен изброените, има още редица креативни и полезни идеи, за които вие и вашите служители можете да се досетите. Няма да е трудно, нито скъпо да постигнете среда, която ще осигури спокойствие и приятни емоции за хората, които работят за вас.

71 comments

 • Comment Link Etqroo Etqroo Ное 28, 2023

  herpes suppressive medication side effects price of inhalers for copd 2 hour glucose tolerance test

 • Comment Link Umahhg Umahhg Ное 27, 2023

  medroxyprogesterone 5mg us order praziquantel online cheap buy microzide 25 mg

 • Comment Link Dcdhkh Dcdhkh Ное 26, 2023

  best medication to stop smoking best osteoporosis supplement for women buy painkillers online overnight

 • Comment Link Djfmtg Djfmtg Ное 25, 2023

  brand letrozole purchase aripiprazole buy abilify 30mg pill

 • Comment Link Zxmnfk Zxmnfk Ное 25, 2023

  sleeping pills to buy online alopecia areata fda approved treatment weight loss medication online purchase

 • Comment Link Gnctxg Gnctxg Ное 23, 2023

  order minomycin online cheap minocycline 100mg usa requip 2mg cheap

 • Comment Link Hvlzxc Hvlzxc Ное 23, 2023

  order alfuzosin 10 mg for sale best over the counter heartburn pain killer easy on stomach

 • Comment Link Dyqclz Dyqclz Ное 21, 2023

  order catapres 0.1 mg for sale order clonidine 0.1 mg pills tiotropium bromide over the counter

 • Comment Link Gvzmfs Gvzmfs Ное 21, 2023

  acne medications list acne oral medication without dermatologist oxcarbazepine 600mg ca

 • Comment Link Ntvfsy Ntvfsy Ное 19, 2023

  calcitriol pills labetalol 100 mg over the counter tricor 160mg brand

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…